Συγκεκριμένα, έκθεση αναφέρει ότι τα αιτήματα των κυβερνήσεων...
για την αποκάλυψη στοιχείων διαφόρων χρηστών στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, έφθασαν στο πρώτο
εξάμηνο του 2014 τα 35.000, με αύξηση κατά 24% έναντι του προηγούμενου εξαμήνου.
Τα αιτήματα αφορούν στοιχεία χρηστών, διευθύνσεις IP κ.ά.
Το Mashable σημειώνει ακόμη ότι κατά το το πρώτο εξάμηνο φέτος, το Facebook υποχρεώθηκε να προβεί σε αυξημένους κατά 19% περιορισμούς στο περιεχόμενό του λόγω διαφόρων εθνικών νομοθεσιών που έπρεπε να σεβαστεί.
Το φαινόμενο της λογοκρισίας πάντως δεν είναι σπάνιο.
Πρόσφατα άλλωστε και η Google αποκάλυψε παρόμοια στοιχεία, αναφέροντας ότι τα αιτήματα για διαγραφή περιεχομένου από τις κυβερνήσεις έχουν αυξηθεί την τελευταία πενταετία κατά 150%. Είναι αιτήματα τα οποία αφορούν κυρίως χρήστες οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για παράνομες δραστηριότητες και απάτες.
Παρ' όλα αυτά όμως, το Facebook, το οποίο δέχεται εδώ και καιρό επικρίσεις για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του, ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα αλλάξει τον τρόπο που διεξάγει έρευνες για τους χρήστες του, ενώ παράλληλα έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά από νέες δυνατότητες, ώστε οι χρήστες του να προστατεύουν καλύτερα τις πληροφορίες που τους αφορούν.
Αιτία αυτής της απόφασης σύμφωνα με το newsbomb ήταν κυρίως η εμπλοκή του Facebook, όταν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ ζητούσαν από αυτό να δώσει στοιχεία (μηνύματα, φωτογραφίες κ.α.) για 400 χρήστες του που αντιμετωπίζουν κατηγορίες απάτης, αλλά το κοινωνικό δίκτυο δίνει νομικό αγώνα για να ακυρώσει αυτή την απόφαση.
loading...
Blogger Comment
Facebook Comment