ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !! ΕΔΩ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ !!


Παρά το γεγονός ότι τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού φαίνονται μπερδεμένα για το που θα δώσουν μεγάλο χιονιά μέσα στην Ελλάδα μεταξύ 16-20 Δεκεμβρίου, εμείς εδώ στο Greek-Weather.Org καταφέραμε να φιλτράρουμε τα προγνωστικά στοιχεία δίνοντας την παρακάτω συνολική εικόνα μέσω χάρτη μας για το που τελικά θα χιονίσει και θα το στρώσει το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Έξι περίπου μέρες λοιπόν πριν τον μεγάλο χιονιά, εμείς εδώ στο Greek-Weaher.Org πρώτοι Πανελλαδικά, ανοίγουμε τα χαρτιά μας ξεκάθαρα χωρίς φαμφάρες, ρητορικούς λόγους και δισταγμό, ξεκαθαρίζοντας το τι ακριβώς θα συμβεί με τον χιονιά και το ψύχος.

Έχουμε μία αρκετά κρύα αέρια μάζα πολικής προελεύσεως, η οποία όπως φαίνεται θα αποσπαστεί από το κεντρικό ψύχος που επικρατεί στον βόρειο πόλο, κατεβαίνοντας ακαριαία προς τα Βαλκάνια, φτάνοντας μέχρι την Ιταλία, τη κεντρική Ευρώπη, ακόμα και την Ισπανία, με τον κύριο όγκος του όμως να βρίσκεται πάνω από την βόρεια Ελλάδα.




Το ψύχος θα κατέβει αρχικά μέχρι και το ύψος της Αθήνας, ενώ θα χιονίσει μετά τις 16 του μήνα και κυρίως 16-18 Δεκεμβρίου, στην Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία ακόμα και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, με την Θράκη ωστόσο να βλέπει λίγα φαινόμενα και τίθεται εκτός παιχνιδιού, τρώγοντας όμως το περισσότερο κρύο.

Θα χιονίσει επίσης πάνω από τα 100-200 μέτρα σε όλη την Στερεά Ελλάδα ενώ πάνω από τα 200-300 μέτρα φαίνεται να χιονίζει στην Πελοπόννησο. Στην Κρήτη θα χιονίσει πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.


Μετά τις 18 Δεκεμβρίου και το διάστημα 18-20 του μήνα, οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στην βόρεια χώρα με το ψύχος όμως να ενισχύεται περισσότερο εκεί, και θα κατέβουν τα χιόνια ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, ακόμα και της Πελοποννήσου, ενώ θα χιονίσει σε Αθήνα και Πειραιά.

ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ??

Στην Αθήνα φαίνεται να το στρώνει σε περιοχές όπως οι Θρακομακεδόνες, η Πετρούπολη, το Γαλάτσι, το Μαρούσι, η Κηφισιά, τον Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, τον Διόνυσο και τον Άγιο Στέφανο ενώ πολύ χιόνι θα ρίξει σε Πάρνηθα και Πεντέλη.

Στην Θεσσαλονίκη φαίνεται με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μας εδώ στο πως θα έχουμε μία επανάληψη του χιονιά του 2001, με κατά διαστήματα σποραδικές χιονοθύελλες με ότι πέφτει να παγώνει εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών που θα επικρατούν.

Προς τα Χριστούγεννα πάντως δεν φαίνεται να αλλάζει πολύ το σκηνικό του καιρού και να έχουμε νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και ανήμερα των Χριστουγέννων.





loading...
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιο: