ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΙΟΝΙΑ !!


Σύμφωνα με την γνωστή και έγκυρη ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού Ελλάδος Greek-Weather.Org, το διάστημα 13-15 περίπου Δεκεμβρίου, θα έχουμε ψυχρή εισβολή με αρκετά χιόνια σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Η ιστοσελίδα μάλιστα δίνει 2 πιθανά σενάρια εξέλιξης των χιονοπτώσεων όπως θα δείτε και παρακάτω...

Το πρώτο σενάριο θέλει το ψύχος να κινείται προς τη χώρα μας με θυελλώδεις ανέμους και λιγότερη υγρασία άρα και λιγότερες χιονοπτώσεις που θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, την Θράκη, τις βόρειες Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο, αλλά και λιγότερες βροχές στην δυτική κυρίως χώρα μεταξύ 13-17 Δεκεμβρίου. Πολύ χιόνι θα πέσει αν βγει αληθινό αυτό το σενάριο στην Τουρκία αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα της Κύπρου.

Το δεύτερο σενάριο, θέλει την κατάβαση ψύχους με λιγότερο ωστόσο κρύο και αυξημένη υγρασία, με παράλληλη δημιουργία 3 βαρομετρικών χαμηλών, ενός στο Ιόνιο, ενός στο Αιγαίο και ενός στην Μαύρη θάλασσα μεταξύ 13-15 Δεκεμβρίου, γεγονός που θα εμπλουτίσει με περαιτέρω υγρασία τα νέφη και θα προκαλέσει ισχυρές χιονοθύελλες σε όλη την βόρεια και κεντρική Ελλάδα ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, με κατάληξη αυτού του χαμηλού βαρομετρικού και του ψύχους στην Τουρκία και τη Κύπρο.

Μάλιστα η γνωστή ιστοσελίδα ανάρτησε την παρακάτω εικόνα στην σελίδα της στο facebook για το διάστημα 14-15 Δεκεμβρίου...
loading...
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιο: