ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ | Tα τρία πρώτα νομοσχέδια ΦΩΤΙΑ απο το ΣΥΡΙΖΑ !!



Ποδαρικό με τρία νομοσχέδια "φωτιά" αναμένεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αλλάζοντας τα πάντα για
τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το κόμμα της Κουμουνδούρου θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα στα προ μνημονίου επίπεδα δηλαδή στα 751 ευρώ. 

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν έως 700 ευρώ σύνταξη. Όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, με σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να αρθεί η ποινικοποίηση της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, ενώ θα αναστέλλεται και η διαδικασία των κατασχέσεων επί κινητών και ακινήτων για τους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Οι αλλαγές στα εργασιακά:


Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στις αλλαγές που προβλέπονται για το εργασιακό, ο κατώτατος μισθός όπως προαναφέρθηκε θα επανέλθει στα 751 ευρώ μικτά μηνιαίως.

Με τον νόμο προβλέπεται η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων του 2010 – 2014,που έπληξαν τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες κατά παράβαση του Συντάγματος και της διεθνούς εργατικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ των μνημονίων επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ μικτά μηνιαία ανεξαρτήτως ηλικίας, από 586 ευρώ μικτά μηνιαία και 511 ευρώ μικτά μηνιαία για τους κάτω των 25 ετών που είχε μειωθεί, και τον επανακαθορισμό του με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα συνάπτεται μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων.

Επίσης θα υπάρχει ρύθμιση για την αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με την επαναφορά των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, της μετενέργειας καθώς και του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ προκειμένου να μπει «φρένο» στις μειώσεις μισθών .


Ακόμα θα καταργείται η μείωση της διάρκειας της μετενέργειας της ΣΣΕ από έξη στους τρεις μήνεςκαι ο περιορισμός αυτής αποκλειστικά στον βασικό μισθό συν τέσσερα επιδόματα (ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδυνότητας.

Επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει, με σχετικό νομοσχέδιο, τη 13η σύνταξη στους συνταξιούχους που παίρνουν έως 700 ευρώ τον μήνα.

Στην κατάθεση του σχετικού νόμου θα αναφέρεται ότι αυτό το μέτρο αποτελεί το «πρώτο βήμα για τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών των συντάξεων» και αναμένεται να συνοδεύεται από δέσμευση για αποκατάσταση των απωλειών των συντάξεων μέσα σε διάστημα πέντε ετών...

Πηγή: diadosias.com
loading...
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιο: