AeroMobil 3.0: Τα αποκαλυπτήρια του «ιπτάμενου αυτοκινήτου» [Εικόνες-Βίντεο]

aeromobil-1 autokinito

Το «AeroMobil 3.0», το πρώτο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» που αναμένεται να βγει στην αγορά, πέταξε στον ουρανό της Σλοβακίας, πάνω από το αεροδρόμιο Νίτρα, σε μία δοκιμαστική πτήση.
Το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» έχει τη δυνατότητα να κινείται
στο δρόμο, «μαζεύοντας» τα φτερά του, ενώ επίσης θεωρείται κατάλληλο για κάθε διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης στον κόσμο.Τα αποκαλυπτήρια του «ιπτάμενου αυτοκινήτου» έγιναν την Τετάρτη, σε φεστιβάλ στη Βιέννη, με τους Σλοβάκους κατασκευαστές του, Στεφάν Κλέιν και Γιουράι Βατσούλικ, να επισημαίνουν ότι δεν δέχονται ακόμα παραγγελίες, καθώς θέλουν πρώτα να τελειοποιήσουν τη διαδικασία παραγωγής.
Το νέο πρωτότυπο σχεδιάστηκε από τους Κλάιν και Βάτσουλικ και είναι κατασκευασμένο κυρίως από τα ίδια υλικά που προορίζονται να χρησιμοποιούνται και στο τελικό προϊόν, ενώ διαθέτει όλα τα προγραμματισμένα χαρακτηριστικά, όπως εξοπλισμό avionics, αυτόματο πιλότο και προηγμένο σύστημα αλεξιπτώτου.
Στόχος του 3.0 θα είναι η δοκιμή και η βελτίωση των επιδόσεων, και έχει λάβει ήδη σχετική πιστοποίηση από την ομοσπονδία υπερελαφράς αεροπορίας της Σλοβακίας, με το «βλέμμα» προς αντίστοιχη πιστοποίηση από την Ε.Ε.
Διαθέτει κινητήρα Rotax 912, μέγιστη ταχύτητα (ως αεροσκάφος) 200 χλμ/ ώρα, ταχύτητα απογείωσης 130 χλμ/ ώρα και εμβέλεια 700 χλμ. Το πλάτος του διθέσιου οχήματος είναι 8,32 μέτρα και το μήκος του έξι. Σε κατάσταση αυτοκινήτου η μέγιστη ταχύτητά του είναι 160 χλμ/ ώρα και η εμβέλειά του 875 χλμ, ενώ το πλάτος του είναι στα 2,24 μέτρα.
aeromobil iptameno-autokinito -0
aeromobil 4
aeromobil 2
aerompbil 3
aeromobil 5
loading...
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment